top of page

CARPETs

Beni Ouarain tæpperne er håndknyttede tæpper fra Beni Ouarain nomade stammen i Marokko. Hvert tæppe bliver fremstillet helt unikt af kvinderne og knytte arbejdet er en del af en lang og spirituel proces. Tæpperne er i 100% ren uld. På grund af det høje lanolin indhold i ulden er tæpperne forholdsvist lette at holde.

 

Rengøringsinstruktioner

 

Støvsugning

Støvsug dit berber tæppe tit, men vær sikker på du ikke bruger en støvsuger, med en tæppebanker eller anden slags roterende børste på. Dette vil resultere i fnugdannelse og flosning osv. Det ødelægger berber tæppet.

Dit tæppe bør kun rengøres med en støvsuger der udelukkende ‘suger’. Jo mere den suger, jo bedre.

Vær meget forsigtige når du støvsuger, ellers kan du ødelægge fibrene. Husk dog de tre ord: langsomt, roligt og grundigt.

Brug en støvsuger med god sugekraft. Sådan fjerner du dybt skidt så godt som muligt.

 

Tips til at fjerne pletter

Sådan her fjerner du pletter. Tør spildninger op så snart de sker. Hæld noget bagepulver eller natron på pletten, og prøv at suge fugtigheden ud af tæppet.

Vent omkring 20 sekunder, og støvsug så. Gentag processen bagepulveret holder op med, at absorbere væsken.

Men hvad hvis du har pletter på tæppet, fordi du ikke kunne rengøre det med det samme? Hvis dette er tilfældet, så dæk plettet med koldt, rent vand. Du kan også prøve at blande det med eddike og vand.

 

Om at bruge vand til rengøring

Vær meget forsigtig med at bruge vand, til at rengøre dit tæppe. Et berber tæppe har et unikt væv og kan ende med at holde vand. Brug ikke for meget vand. Det kan resultere i meldug.

bottom of page